Ajax weet weer eens van Utrecht te winnen

Jw
6 oktober 2013, 14:27   Bijgewerkt: 6 oktober 2013, 14:41

Ajax heeft zondag een thuiszege geboekt op FC Utrecht: 3-0. De Amsterdammers speelden zeker niet groots, maar scoorden op de juiste momenten. Thulani Serero, Davy Klaassen en Danny Hoesen maakten de doelpunten in de Amsterdam ArenA.

Ajax heeft het de laatste jaren altijd lastig tegen FC Utrecht. Met recht was het woord ‘angstgegner’ in zo’n beetje elke voorbeschouwing op deze wedstrijd te lezen. Ajax wist immers de laatste zes ontmoetingen niet te winnen van de rivaal uit Utrecht. Hoewel FC Utrecht nog lang niet op het niveau zit van vorig seizoen, had Ajax vandaag opnieuw moeite met de bezoekers uit de Domstad.

Cedric van der Gun liep meerdere malen weg uit de rug van zijn tegenstanders en had minimaal één doelpunt moeten maken. De aanvoerder schoot echter slap voorlangs toen hij vroeg in de wedstrijd oog in oog kwam te staan met doelman Cillessen. Ook Steve de Ridder dook vaak vrij op in de diepte, maar zijn schoten waren eveneens niet doeltreffend.

In de tweede helft begon FC Utrecht wederom sterk. De gasten werden direct gevaarlijk via De Ridder, die bij een uitbraak net niet teamgenoot Van der Gun bereikte. Ajax-verdediger Denswil besloot daarom maar eens uit te halen van afstand. Een goede keuze, want het schot van de linkspoot was zo hard dat doelman Ruiter de bal moest lossen. Middenvelder Klaassen was goed meegelopen en benutte de rebound: 2-0.

Het was een geflatteerde voorsprong, maar de cijfers kwamen hard aan bij FC Utrecht. Ajax schudde de schroom van zich af en ging wat frivoler voetballen. De drie punten kwamen in de tweede helft niet meer in gevaar voor de landskampioen. Invaller Hoesen maakte er in de blessuretijd nog 3-0 van met een schot in de korte hoek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen