Barcelona neemt na rust afstand van Valladolid

5 oktober 2013, 23:51   Bijgewerkt: 5 oktober 2013, 23:57

FC Barcelona blijft vooralsnog superieur in La Liga. De Catalanen zetten zaterdag ook hun achtste wedstrijd van de competitie om in drie punten. Real Valladolid werd in Camp Nou met 4-1 verslagen. Het verschil werd wel pas na rust gemaakt.

Javi Guerra kopte Valladolid in de tiende minuut verrassend op voorsprong. De 30-jarige aanvaller knikte raak uit een hoekschop. Lang hield de 0-1 geen stand; vijf minuten later zorgde Alexis Sanchez met een spijkerharde uithaal voor evenwicht.

FC Barcelona ging daarna meteen op jacht naar de 2-1, maar het rondde de kansen niet af en ook werd de Catalanen een strafschop onthouden. In het tweede bedrijf kwam het alsnog goed voor Barça, aan de hand van de sterk spelende Xavi.

De spelmaker tekende zeven minuten na de doelwissel, na een mooie aanval, voor de 2-1. Met zijn tweede doelpunt van de avond forceerde Alexis Sanchez ruim tien minuten later de definitieve beslissing (3-1). De Chileense aanvaller was kort daarna de aangever bij de 4-1 van Neymar, maar de complimenten voor die treffer gingen vooral uit naar Xaxi. Die zette Alexis Sanchez vrij met een heerlijke voetbeweging.

Na acht duels heeft FC Barcelona de volle 24 punten. Atletico Madrid komt zondag weer op gelijke hoogte, indien het thuis wint van Celta de Vigo. Real Madrid staat met negentien punten derde. De Koninklijke won eerder op de avond miraculeus bij Levante. In blessuretijd werd een 2-1 achterstand omgebogen in een 2-3 zege.

Lionel Messi ontbrak overigens vanwege een hamstringblessure bij Barcelona.