Liverpool al voor rust klaar met Crystal Palace

5 oktober 2013, 17:52   Bijgewerkt: 5 oktober 2013, 18:33

Liverpool heeft de koppositie in de Engelse Premier League (tijdelijk) overgenomen van Arsenal. De formatie van coach Brendan Rodgers had zaterdag op het eigen Anfield aan één helft genoeg om afstand te nemen van Crystal Palace: 3-1.

In de League Cup tegen Manchester United en vorige week in de competitie op visite bij Sunderland - in het laatste duel scoorde hij twee keer - maakte Luis Suarez dit seizoen al weer speelminuten, na zijn schorsing voor het bijten van Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic. Voor zijn eerste speelminuten op Anfield van deze jaargang moest de Uruguayaanse oud-Ajacied tot vandaag (zaterdag) wachten, toen Crystal Palace op bezoek kwam. Suarez had niet lang nodig om te scoren.

Steven Gerrard gooide het duel in de 38ste minuut definitief op slot. De middenvelder benutte een penalty, die werd toegekend voor een overtreding van Dean Moxey op Raheem Sterling op de rand van het strafschopgebied. Na rust nam Liverpool, dat kort na de 3-0 nog de lat raakte via Victor Moses, gas terug waardoor Crystal Palace een pak slaag bespaard bleef. De bezoekers kwamen zelfs nog terug tot 3-1, doordat Dwight Gayle een vrije trap van Jose Campana binnen kopte.

Liverpool heeft na zeven wedstrijden zestien punten, één meer dan Arsenal. De Londenaren gaan zondag echter nog wel op bezoek bij West Bromwich Albion.

Martin Jol lijkt zijn verblijf bij Fulham nog even te hebben verlengd. De oefenmeester, die vanwege de tegenvallende resultaten onder druk staat, zag zijn ploeg met 1-0 winnen van Stoke City en daardoor de degradatieplaatsen verlaten. Darren Bent maakte in de 82ste minuut, op aangeven van Pajtim Kasami, het verschil. Bij Stoke City had Erik Pieters een basisplaats, Oussama Assaidi viel na een uur in.

Newcastle United, met Tim Krul in de basis en Vurnon Anita op de bank, won met 1-2 bij Cardiff City. Met twee rake schoten vanaf de rand van het strafschopgebied was Loic Remy het goudhaantje bij The Magpies. Newcastle staat nu op de tiende plaats, direct onder Hull City en Aston Villa. Die twee clubs hielden elkaar in Hull op 0-0. Bij Aston Villa hadden Ron Vlaar, Karim El Ahmadi en Leandro Bacuna een basisplek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen