Koploper Twente moeizaam langs Cambuur

Jw
4 oktober 2013, 21:52   Bijgewerkt: 4 oktober 2013, 22:40

FC Twente is alleen aan kop gekomen in de Eredivisie. De club uit Enschede won vrijdagavond op bezoek bij SC Cambuur met 1-0. Een makkelijke klus was het zeker niet voor de Tukkers, maar het doelpunt van Luc Castaignos vlak na rust gaf de doorslag. Het was voor Cambuur de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

FC Twente is dit seizoen vooralsnog het team met de meeste doelpunten (22 na vanavond) en doelpogingen. SC Cambuur is echter niet een ploeg waar je zomaar overheen walst. Het team van trainer Dwight Lodeweges staat in positioneel opzicht uitstekend en de stabiele defensie incasseerde voor deze wedstrijd dan ook nog maar zeven doelpunten.

Bij Cambuur leek de inspiratie op in de tweede helft. Verdedigend stond het nog wel aardig bij de Friezen, maar in aanvallend opzicht was het allemaal erg pover. Dat FC Twente feller ging spelen, hielp ook niet mee. De Twentenaren hadden de wedstrijd op slot moeten gooien, maar Castaignos verzuimde zijn tweede van de avond te maken. De koploper had het duel wel onder controle en speelde op die manier de drie punten veilig. Het was niet groots wat Twente liet zien, maar een club die ook zulke matige wedstrijden wint, is een serieuze kandidaat voor de landstitel.