Oranje dreigt beschermde status mis te lopen

Oranje dreigt beschermde status mis te lopen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 oktober 2013 – De FIFA-wereldranglijst is bepalend voor welke landen straks, op 6 december, groepshoofd zijn bij de loting voor het WK van 2014 in Brazilië. Dat laat de Wereldvoetbalbond vrijdag weten via de officiële kanalen.

Gastland Brazilië en de zeven hoogst genoteerde landen op de FIFA-ranking per 17 oktober krijgen een beschermde status voor de mondiale titelstrijd. Afgaande op het huidige klassement valt Oranje buiten de boot, wat inhoudt dat het Nederlands elftal in elk geval één op papier sterker land treft in de WK-poulefase.

Nederland staat momenteel negende op de FIFA-ranking, onder Spanje, Argentinië, Duitsland, Italië, Colombia, België, Uruguay en Brazilië. Deze acht teams verdwijnen, mits er geen verschuivingen meer optreden en zij zich kwalificeren, in pot 1 bij de loting. Oranje zou genoegen moeten nemen met een plek in de tweede bokaal. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal, zelf al zeker van het WK, heeft nog twee wedstrijden de tijd om daar verandering in te brengen. Op 11 oktober speelt het thuis tegen Hongarije, vier dagen later bezoekt het Turkije in de WK-voorronde.

Reacties

gerelateerd