Martens: "Groep ging volwassen om met situatie"

4 oktober 2013, 11:21

AZ moest het donderdagavond voor het eerst stellen zonder de ontslagen trainer Gertjan Verbeek op de bank en speelde in Europees verband met 1-1 gelijk tegen het Griekse PAOK Saloniki. Zoals AZ-verdediger Jeffrey Gouweleeuw al aangaf na afloop van het duel, spraken alleen Martin Haar en Maarten Martens met de media over het vertrek van Verbeek. Laatstgenoemde gaat nog één keer in op de situatie bij AZ, en de wijze waarop de selectie daarop gereageerd heeft.

Verbeek werd vorige week na de gewonnen thuiswedstrijd tegen PSV (2-1) verrassend ontslagen als trainer van AZ. Dit deed wat met de ploeg uit Alkmaar en de media speelden hier volgens Martens een rol in: "Het was wel iets anders door de media-aandacht en de vervelende vragen die gesteld worden. Dan is het des te knapper dat de groep daar heel volwassen mee omgegaan is. We waren heel geconcentreerd, de focus was er vanaf het begin", aldus een tevreden Martens tegen NUsport.

Voor de AZ-selectie was het volgens aanvoerder Martens niet zo gemakkelijk om de knop om te zetten: "Hoe jammer het ook is dat we niet meer verder kunnen met de trainer. Hoe langer we er bij stil bleven staan, hoe langer we werden afgeleid van wat we nu moesten doen. De groep beseft maar al te goed dat het nu niet vanzelf gaat."

Dat Martens verantwoordelijk werd gesteld voor de reactie op de situatie rondom Verbeek, vond hij logisch, en niet erg: "Dat is geen probleem. Het is meteen gecommuniceerd dat ik de enige speler ben die daar iets over zou kunnen zeggen. Daar hebben alle spelers zich netjes aan gehouden.", aldus Martens, die wel aangeeft dat hij zich liever op het voetballen concentreert: "Het liefst focus ik me enkel en alleen op de wedstrijd, op wat mijn taak is als aanvoerder in het veld en de groepsprocessen daar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen