Tottenham klopt Anzhi, Zulte Waregem kansloos

3 oktober 2013, 19:54   Bijgewerkt: 3 oktober 2013, 23:50

Tottenham Hotspur heeft ook zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League zonder problemen gewonnen. De ploeg van coach André Villas-Boas zegevierde donderdag in Rusland met 0-2 bij FC Anzhi. Zulte Waregem ging ondertussen hard onderuit bij Rubin Kazan: 4-0.

Twee weken na de klinkende 3-0 zege op Tromso, in poule K, wachtte Tottenham Hotspur een verre uitwedstrijd in Moskou, de thuisbasis van Anzhi in Europa omdat de UEFA Dagestan nog altijd niet veilig genoeg acht.

Met Christian Eriksen op de bank speelde Tottenham Hotspur voor de pauze niet eens heel sterk, maar ging het wel rusten met een 0-2 voorsprong. Jermain Defoe benutte in de 34ste minuut de eerste de beste kans, op aangeven van Lewis Holtby. Zes minuten later gooide Nacer Chadli de wedstrijd op slot. De oud-speler van FC Twente scoorde na voorbereidend werk van Kyle Walker. In de tweede helft kwamen de bezoekers uit Londen niet meer in de problemen en mocht Eriksen nog tien minuten meedoen. Gescoord werd er desondanks niet meer.

Zulte Waregem hield op visite bij Rubin Kazan voor rust stand, maar in het laatste half uur capituleerden de Belgen. Frederic Duplus brak met een eigen goal onbedoeld de ban. Via Roman Eremenko, Aleksandr Ryazantsev en Bebras Natcho werd het uiteindelijk 4-0. Daarmee won Rubin Kazan ook zijn tweede duel. Eerder was het, in groep D, al te sterk voor NK Maribor. Zulte Waregem begon met een 0-0 gelijkspel tegen Wigan Athletic, dat later op de avond Maribor nog ontvangt.

In poule A herstelde Valencia zich van de kansloze 0-3 nederlaag tegen Swansea City van de eerste speelronde. De equipe uit de sinaasappelstad vloerde Feyenoord-beul Kuban Krasnodar met 0-2, door goals van Francisco Alcacer en Sofiane Feghouli in de laatste zeventien minuten. Daardoor zit de onder druk staande coach Miroslav Djukic weer wat steviger in het zadel bij de Zuid-Europeanen. Alcacer kwam overigens tot scoren na een blunder van Kuban-keeper Aleksandr Belenov. De goalie was het doel uitgerend om een bal weg te werken, maar gleed weg. Daardoor had Alcacer een vrije doortocht naar de 0-1 en die kans verzilverde hij.

Shakhter Karagandy stond voor eigen publiek bij de pauze met 2-0 voor tegen Maccabi Haifa, maar gaf deze marge in het tweede bedrijf uit handen (2-2). Andrey Finonchenko en Evgeni Tarasov maakten in de laatste vijf minuten voor rust de doelpunten voor Shakhter Karagandy, Hen Ezra en Alon Turgeman herstelden de balans. Shakhter Karagandy en Maccabi Haifa verloren beide hun eerste wedstrijd in groep K, van respectievelijk het PAOK Saloniki van Huub Stevens (2-1) en AZ (0-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen