Groep D: Oppermachtig Bayern zegeviert bij City

2 oktober 2013, 22:35   Bijgewerkt: 3 oktober 2013, 07:55

Bayern München heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de groepsfase van de Champions League. Nadat het de eerste wedstrijd al met 3-0 wist te winnen van CSKA Moskou, wist het bij Manchester City met een groot vertoon van macht te winnen met 1-3. Eerder wist CSKA al met 3-2 te winnen van Viktoria Plzen. Bayern gaat nu fier aan kop in Groep D. City en CSKA staan op een gedeelde tweede plaats.

Manchester City - Bayern München

Scheidsrechter Björn Kuipers zag dat Arjen Robben in de basis begon bij Bayern München. Het was het 71ste optreden van de Nederlandse buitenspeler in de Champions League, waardoor Patrick Kluivert door Robben geëvenaard werd. Robben zou na 78 minuten spelen gewisseld worden, toen de wedstrijd al lang en breed gespeeld was.

Bayern schoot werkelijk uit de startblokken in Manchester. De Duitsers hadden veelvuldig de bal en Franck Ribéry wist Bayern na ruim vijf minuten spelen op voorsprong te schieten. De Fransman sneed van buiten naar binnen en schoot de bal in de korte hoek. Doelman Joe Hart ging niet vrijuit.

City kwam na rust aardig uit de kleedkamer, maar nadat Robben al een waarschuwing gaf door de bal net naast te schieten, tekende Thomas Müller even later wel voor de 2-0. Een prachtpass van Dante werd fraai gecontroleerd door de Duitser, alvorens hij Hart wist te passeren. Het machtsvertoon van Bayern zette zich voort, toen Robben er even later 0-3 van wist te maken. De Nederlander passeerde Matija Nastasic en schoot met rechts binnen in de korte hoek.

Bayern was superieur aan City en creëerde nog veel kansen (Müller raakte de paal). City wist de pijn nog wel wat te verzachten: invaller Alvaro Negredo wist fraai met links binnen te schieten. Jérôme Boateng kon vlak voor het einde van de wedstrijd inpakken, nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde en rood kreeg van arbiter Kuipers. David Silva schoot de vrije trap op de lat. Bayern won met 1-3, maar had City nog veel meer pijn kunnen doen.

CSKA Moskou - Viktoria Plzen

Eerder op woensdagavond speelden CSKA Moskou en Viktoria Plzen al tegen elkaar in Groep D. De Russen wonnen in eigen land met 3-2. De overwinning van CSKA had een geel randje, aangezien voormalig VVV Venlo-spelers Ahmed Musa en Keisuke Honda hun waarde voor CSKA wisten te tonen met respectievelijk een assist en een doelpunt.

Bayern gaat na de zege van woensdag tegen City aan kop in Groep D, met zes punten uit twee wedstrijden. City en CSKA staan op een gedeelde tweede plaats, ware het niet dat de Engelse ploeg een beter doelsaldo heeft dan de Russen. Voor Viktoria Plzen wordt het een lastig verhaal, met nul punten uit twee duels.