Treffers in eerste helft bezorgen Everton zege

30 september 2013, 22:56

Everton heeft maandagavond een overwinning behaald in de Premier League, door Newcastle United met 3-2 te verslaan. In de eerste helft liep het al ruim uit tegen Newcastle, waardoor de treffers van Newcastle in het restant van de wedstrijd niet voldoende waren voor een resultaat. Romelu Lukaku was de grote man bij Everton, met twee doelpunten en een assist.

Op het eigen Goodison Park kwam Everton ijzersterk uit de startblokken. Na vijf minuten spelen zette Lukaku de thuisploeg al op voorsprong. De Chelsea-huurling rondde af na een assist van zijn landgenoot Kevin Mirallas. Everton stoomde door, wat na 25 minuten leidde tot een verdubbeling van de marge. Ditmaal was Lukaku de aangever en wist Ross Barkley het net te vinden. Alsof het nog niet genoeg was, tekende Lukaku nog voor de theepauze voor de 3-0 voor Everton.

Met een dubbele wissel kwamen de bezoekers in het tweede bedrijf anders voor de dag. Meteen na rust gaf Yoan Gouffran al een waarschuwing, door op de paal te schieten. Vlak hierna was het wel raak voor Newcastle, toen Yohan Cabaye op prachtige wijze voor de aansluitingstreffer zorgde. Nadat Vurnon Anita na zeventig minuten gewisseld werd bij Newcastle, scoorde Loïc Remy de 3-2 in de 89e minuut. Dit maakte de wedstrijd nog spannend, maar Everton wist uiteindelijk de drie punten over de streep te trekken.

Tim Krul stond onder de lat bij Newcastle, terwijl Anita dus vroegtijdig gewisseld werd. John Heitinga zat negentig minuten op de reservebank bij de thuisploeg.