Regerend Zweedse kampioen ontslaat coach

30 september 2013, 15:18

IF Elfsborg heeft trainer Jörgen Lennartson op straat gezet. De regerend landskampioen van Zweden doet dit jaar niet mee om de titelstrijd en wil in 2014 weer volop meedoen om de titel. Klas Ingesson (ex-PSV'er) neemt voorlopig de taken van Lennartsson over.

Het ontslag van Lennartson is de eerste stap op weg naar het nieuwe seizoen. "Jörgen heeft geweldig werk verricht als coach van het team, waaronder het kampioenschap in 2012", verklaart voorzitter Bosse Johansson in een persbericht. "Ik wil benadrukken dat dit een proactieve verandering is, in het belang van nieuwe uitdagingen in 2014. Om het team genoeg tijd te geven voor het nieuwe seizoen, voeren we deze wijziging nu door."

Stefan Andreasson, manager van de club, hoopt dat de frisse wind het team goed doet. Hoewel de Zweedse competitie bijna afgelopen is, is het team gedurende de competitiestop nog wel actief in de Europa League. "We doen dit als onderdeel van onze plannen op de lange termijn, maar we hopen dat het ook een positief effect heeft op de korte termijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen