FC Twente nieuwe koploper in Eredivisie

Jw
29 september 2013, 18:24

FC Twente heeft de macht gegrepen in de Eredivisie. FC Groningen was zondagmiddag geen partij voor de club uit Enschede. Door doelpunten van Rasmus Bengtsson, Shadrach Eghan (twee keer), Dusan Tadic (strafschop) en Jesús werd het 5-0 in de Grolsch Veste. FC Twente heeft evenveel punten als PSV en SC Heerenveen, maar eist de eerste plaats op door een beter doelsaldo.

Volledig in lijn met de andere topclubs in de Eredivisie heeft ook FC Twente in het begin van dit seizoen last van wisselvalligheid. De Tukkers spelen de laatste tijd oogstrelend voetbal, maar lieten zich midweeks in de beker prompt verrassen door SC Heerenveen (3-0). De vraag was of FC Twente drie dagen na de uitschakeling de kater al had weggespoeld. Het antwoord kwam na een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden ereleden Arend van der Wel en Ko Wierenga en bestuurslid van SV Goor David Homan.

FC Twente was in de eerste helft heer en meester. De Tukkers zetten bij balverlies vroeg druk en lieten de noorderlingen nauwelijks over de middenlijn komen. Na twee mislukte pogingen van Rosales en Eghan was het voor Bengtsson wel raak. De verdediger tikte uit een vrije trap van Gutierrez de bal in de hoek, zijn vierde doelpunt alweer van het seizoen.

FC Groningen zat totaal niet in de wedstrijd, maar kreeg via Michael de Leeuw nog dé kans om gelijk te maken. De clubtopscorer van vorig seizoen kopte echter ruim over na een vrije trap van Chery. FC Twente zette daarna aan en strafte een dutje van de verdedigers van Groningen direct af. Eghan kreeg de bal voor de voeten nadat Bizot de bal had weggebokst, maar hij werd totaal niet opgejaagd. De Ghanees maakte een kapbeweging en kon daarna simpel van dichtbij scoren.

Nog voor rust was het al beslist in Enschede. Johan Kappelhof ontnam op slag van rust Eghan een open kans om te scoren en verdiende rood, luidde het (zware) oordeel van scheidsrechter Wiedemeijer. Tadic ging achter de bal staan en maakte zijn vijfde doelpunt vanaf de stip in dit seizoen.

FC Groningen probeerde in de tweede helft zoveel mogelijk de schade te beperken. De ploeg parkeerde de bus voor het doel en hoopte dat FC Twente zich in zou houden. De Tukkers toonden in zekere zin genade. Eghan maakte tien minuten na rust zijn tweede van de middag. Het grote Mexicaanse talent Corona maakte er tijdens zijn debuut in de Eredivisie uiteindelijk 5-0 van met een fraaie lob.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen