Heerenveen houdt de punten in eigen huis in derby

29 september 2013, 16:41

SC Heerenveen heeft zondagmiddag de punten in eigen huis weten te houden in de Friese derby. Tegen SC Cambuur werd met 2-1 gewonnen door doelpunten van Alfred Finnbogason en Luciano Slagveer. Voor de bezoekers was Jody Lukoki trefzeker.

Na de openingstreffer zakte de wedstrijd een beetje in. De wedstrijd ging met golven heen en weer, waarbij de thuisploeg een licht overwicht had. Alfred Finnbogason speelde zichzelf prachtig vrij in de zestien en schoot uiteindelijk ook op doel, maar doelman Leonard Nienhuis kon erger voorkomen voor zijn ploeg. Veel grote kansen kwamen er in de eerste helft echter niet meer, waardoor beide ploegen gingen rusten met een 1-0 tussenstand.

Na de rust viel er in eerste instantie weinig te beleven. De ploeg van trainer Marco van Basten probeerde er voetballend uit te komen, terwijl Cambuur gokte op de lange bal. Uit het niets was daar dan ook Lukoki die op snelheid langs de verdediging van Heerenveen vloog en de bal beheerst naast doelman Kristoffer Nordfeldt schoof: 1-1.

Veel tijd om daar van te genieten kreeg Cambuur echter niet. Nog geen minuut later {image[291429][right-half][]}werd Finnbogason aangespeeld in het zestienmetergebied. De IJslander draaide knap weg bij zijn tegenstander en schepte de bal prachtig over de inkomende Nienhuis heen, waarmee de 2-1 voorsprong een feit werd. De Leeuwarders probeerden met de moed der wanhoop nog terug te komen, maar een resultaat bleef uit.

Heerenveen komt met dit resultaat op gelijke hoogte met koploper PSV, terwijl Cambuur blijft steken op negen punten uit acht wedstrijden. De sfeer won het van het voetbalniveau vanmiddag, maar spannend was het zeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen