Booy boos over verdedigende naïviteit van zijn ploeg

29 september 2013, 11:01

Foeke Booy hield Ajax met Go Ahead Eagles tot de rust knap op de brilstand, maar zag Ajax na de theepauze binnen luttele minuten uitlopen tot een ruime voorsprong. Het was open huis in de defensie van de Deventenaren, tot onvrede van trainer Foeke Booy, die ontevreden is over de naïviteit van zijn ploeg, maar ook beseft dat Ajax-uit op voorhand niet de wedstrijd is waar de Eagles hun punten moet halen.

De plannen van de ploeg van Booy waren duidelijk: "We wilden proberen ons eigen spel te spelen en niet naief te zijn. Dat was de intentie.", aldus Booy voor de camera's van NOS. Deze plannen kwamen niet echt uit, aangezien de Eagles het de gehele wedstrijd moeilijk hadden met de druk die de Ajacieden uitoefenden op de defensie van Go Ahead: "We hadden het de eerste helft moeilijk. In balbezit kwamen we er moeilijk uit, waren we vleugellam en kregen we de spelers niet goed in positie."

Desalniettemin stond er in de rust nog steeds een 0-0 stand op het scorebord. Met enige nuances wouden de Eagles stand houden in de tweede helft. Dit lukte allesbehalve goed: "Dan ga je het er in de rust over hebben en zetten we het middenveld iets anders neer, om toch de ruimtes te kunnen benutten. Maar de eerste keer dat je voetbalt, dan ligt het open na een slechte kaats. Binnen acht minuten is het dan klaar.”

Booy neemt zijn ploeg kwalijk dat het defensief veel steken liet vallen: "Uiteindelijk zakken we door een ondergrens, als het gaat om verdedigen. We wisten dat het niet makkelijk zou worden, maar als het dan met rust 0-0 is, dan moet je vanuit die nul door blijven gaan. Dat hebben we in de rust aangegeven, maar dan moet je niet de eerste zeven minuten van de tweede helft terugkijken. Daar word je niet vrolijk van.”

Het werd de Amsterdammers in de tweede helft behoorlijk makkelijk gemaakt, wat Booy enige verbazing wekte: "Hoe makkelijk we de kansen hebben weggegeven, dat verbaast me wel. Dat moeten we niet te vaak doen. Over de manier van verdedigen en de naïviteit, ben ik wel boos. Maar we weten ook dat je hier per definitie niet de punten hoeft te halen.”, zo stelt de Eagles-trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen