De Jonge: "Voorin meer kwaliteit, dat gaf de doorslag"

29 september 2013, 10:17

Heracles Almelo boekte zaterdagavond een zeer belangrijke zege in Waalwijk, door RKC met ruime cijfers te verslaan: 1-4. Mark Uth was de gevierde man bij Heracles, aangezien de van SC Heerenveen gehuurde Duitse aanvaller een hattrick wist te maken. Heracles klimt door de zege naar de tiende plaats in de Eredivisie, tot tevredenheid van trainer Jan de Jonge.

De Heracles-trainer zag zijn ploeg goed uit de startblokken komen, wat na tien minuten spelen tot de 0-1 van Uth leidde. Daarna waren de Almeloërs even de grip kwijt, waardoor RKC gelijk wist te komen: “De 1-1 was op dat moment ook volledig terecht.”, aldus De Jonge op het digitale thuis van Heracles.

Voor Heracles betekende de Waalwijkse gelijkmaker dat het weer wat gas bij moest geven: “Daarna begonnen wij weer te voetballen.”, zo stelt De Jonge. De oefenmeester van de Heraclieden zag enkele spelers excelleren, wat de doorslaggevende factor was in Waalwijk: “RKC Waalwijk was in de tweede helft enige tijd de betere ploeg, maar gelukkig hadden wij Mikhail Rosheuvel, die niet te stoppen was, en Mark Uth, die bijna elke kans wist te verzilveren. Wij hadden voorin meer kwaliteit en dat gaf vanavond de doorslag.”

RKC-trainer Erwin Koeman zag zijn ploeg groeien in de wedstrijd, maar te weinig afdwingen: “Gaandeweg ging het iets beter en ook in de tweede helft hebben wij enige kansen gehad. Al met al dwingen wij te weinig en scoren wij niet. Wij zitten in een moeilijke fase en elke fout die wij dan maken wordt meteen afgestraft.”, aldus de coach van de Waalwijkers, die het tot dusver nog niet voor de wind gaan in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen