AZ-debutant Haps: "De beste week van mijn leven"

29 september 2013, 10:05

AZ won zaterdagavond op knappe wijze met 2-1 van PSV. Nick Viergever zette de Alkmaarders op voorsprong. Nadat Memphis Depay de PSV'ers op gelijke hoogte had gebracht uit een vrije trap, kantelde de wedstrijd in het voordeel van AZ, door een fraaie treffer van Aron Johannsson. Bij AZ beleefde Ridgeciano Haps zijn debuut, waarmee hij een droom zag uitkomen.

Haps viel na 48 minuten spelen in voor Donnie Gorter, die geblesseerd naar de kant moest bij de ploeg van trainer Gertjan Verbeek. Voor de 20-jarige Haps betekende het zijn debuut in de hoofdmacht van AZ. De vleugelverdediger profileert zichzelf als 'een back met aanvallende intenties'. Haps startte naar eigen zeggen wat nerveus, nadat hij binnen de lijnen kwam: "Ik was best zenuwachtig, maar na die eerste rush naar voren ging het wel weer. Er schoot heel veel door me heen.", aldus Haps volgens AD Sportwereld.

Verbeek gaf de jongeling niet veel instructies mee, zo geeft Haps aan: "Hij zei: doe gewoon wat je altijd doet." En dat wierp zijn vruchten af, aangezien de jonge linksachter zich van zijn goede kant liet zien. AZ wist ook nog eens te winnen, waardoor het nog mooier werd voor de jonge speler: "Het is dubbel zo lekker dat we ook nog gewonnen hebben."

Haps werd eerder deze week al geselecteerd voor het Nederlandse beloftenteam. De jongeling kan zijn geluk niet op: "Dit is de beste week van mijn leven!", aldus een stralende Haps.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen