Kurto gebeten hond bij Brood: "Niet te filmen"

29 september 2013, 08:58

In een waar spektakelstuk kwamen FC Utrecht en Roda JC zaterdagavond niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Het was een wedstrijd vol kansen, doelpunten, fouten en kaarten. Roda JC-trainer Ruud Brood was na afloop van de wedstrijd niet te spreken over de wijze waarop de ploeg uit Kerkrade het weggaf in Utrecht. Doelman Filip Kurto moest het ontgelden.

Brood had flink de pest in de manier waarop de tegentreffers tot stand kwamen: "Het mag niet zo zijn dat je drie van dit soort goals weggeeft. Ik was boos op Kurto. Ik wist dat Toornstra bij de vrije trap waaruit het derde doelpunt ontstond de korte hoek zou opzoeken. Als je dan zo ver van de paal gaat staan... Je zag het aan de spelers, die zijn er doodziek van. Niet te filmen dit.", aldus Brood tegen FOX Sports, waarmee hij zijn doelman duidelijk niet spaart.

De Roda-coach beseft maar al te goed dat zijn ploeg zeer goede zaken konden met een overwinning. Individuele fouten lagen ten grondslag aan het feit dat de Limburgers niet met de winst aan de haal gingen: "Persoonlijke fouten hebben ons de overwinning gekost, zo simpel is het. In plaats van dat we gaan rusten met een voorsprong door een strafschop, staan we achter omdat de keeper zijn handen intrekt. Dit is weer een mentale tik."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen