De Boer: "Dit was het Ajax dat we graag willen zien"

29 september 2013, 08:00

Het duurde even, maar uiteindelijk draaide de motor van Ajax tegen Go Ahead Eagles op volle toeren. Ajax-trainer Frank de Boer zag zijn ploeg met een 0-0 stand de rust in gaan tegen de Deventenaren, maar uiteindelijk met 6-0 winnen. In een tijdsbestek van twintig minuten werden maar liefst zes doelpunten gescoord. Dit tot tevredenheid van De Boer, die een stijgende lijn ziet bij zijn ploeg.

De Ajax-trainer vertelt in gesprek met FOX Sports dat hij progressie ziet bij de Amsterdammers: “Je wilt een stijgende lijn zien, en dat was vandaag het geval. Het is geen opluchting, want je weet altijd dat het een keer gaat komen. Je weet wat voor kwaliteiten je in de selectie hebt. Ik heb vandaag een team gezien dat maar één ding wilde, en dat is winnen.", aldus De Boer.

De trainer van de Ajacieden was in de rust al tevreden, ondanks dat toen de brilstand nog op het scorebord stond: “Ondanks dat het in de rust 0-0 was heb ik toen gezegd: ‘Meer kan je niet doen. Dit moet je gewoon blijven volhouden en als het dan 0-0 blijft, dan is het maar 0-0, maar dan ben ik nog steeds tevreden.’ Je geeft geen kans weg, je creëert vier, vijf of zes kansen en je hebt continu de bal. We hebben veel druk gegeven, waardoor zij fouten maakten.”

Het druk geven op de tegenstander was volgens De Boer de sleutel tot succes: “Ik denk dat we continu, negentig minuten, druk hebben gegeven en Go Ahead niet één keer in het spel hebben laten komen. In de vorige wedstrijd hebben we kunnen zien dat ze heel graag voetballend eruit willen komen, maar dat is bijna niet gelukt vandaag. Dat is het Ajax dat we graag willen zien.”, zo stelt de Ajax-coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen