Schaars: "Kom in de winterstop maar terug"

29 september 2013, 00:00

De ene week is de andere niet in de Eredivisie. Een week nadat PSV met 4-0 won van landskampioen Ajax en AZ kansloos met 3-0 ten onder ging bij laagvlieger NAC Breda, eindigde AZ-PSV in 2-1. Voor de ploeg uit Eindhoven was dit de eerste nederlaag van het seizoen én het bewijs dat het vernieuwde PSV er nog lang niet is. "Op een goede dag kunnen we veel, maar we hebben ook mindere momenten."

Door de nederlaag bij AZ staat PSV na acht competitiewedstrijden op vijftien punten, een moyenne van amper twee punten per duel. Dat is niet veel, maar bizar genoeg is het nog altijd genoeg om titelconcurrenten als Ajax en Feyenoord voor te blijven. Geen enkele ploeg in deze Eredivisie slaagt er vooralsnog in om constant te presteren en het in de zomer compleet vernieuwde PSV is daar geen uitzondering op.

De middenvelder, in het verleden jaren actief voor AZ, baalt er van dat zijn elftal niet het niveau van vorige week, toen het Ajax overklaste, kon benaderen. “Ondanks dat ik vind dat AZ het heel goed gedaan heeft, hadden wij meer moeten brengen. Hoe het komt dat het niet lukte? Tsja. Sommige dingen zijn moeilijk te verklaren.”

De maand september is wat dat betreft misschien wel exemplarisch voor het PSV van dit seizoen. De ploeg uit Eindhoven speelde drie op papier lastige wedstrijden in de Eredivisie, FC Twente-uit, Ajax-thuis en AZ-uit. Die drie duels leverden één gelijkspel, één klinkende overwinning en één nederlaag op. “Wat dat zegt? Dat we het kunnen, maar dat we constanter moeten worden”, luidt de eindconclusie van de routinier.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen