Hattrick Uth brengt Heracles weer zege op RKC

28 september 2013, 20:33   Bijgewerkt: 28 september 2013, 21:04

RKC Waalwijk en Heracles Almelo stonden zaterdagavond voor de tweede keer in vier dagen tegenover elkaar. Net zoals in de bekerwedstrijd van woensdag (0-1 na verlenging), trok Heracles ook nu aan het langste eind. De Almeloërs kwamen nu wel binnen negentig minuten tot scoren. Mede dankzij een hattrick van Mark Uth won Heracles met 1-4 van RKC.

De gasten begonnen erg sterk aan de wedstrijd. De manschappen van Heracles-trainer Jan de Jonge probeerden de wedstrijd te controleren. Dat lukte de bezoekers al snel, waardoor RKC Waalwijk zoekende was naar de juiste tactiek. Het was dan ook niet gek dat Heracles vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Mark Uth verschalkte van dichtbij de doelman van RKC. Even daarvoor had Uth al een waarschuwing gegeven door op de paal te schieten.

RKC wist wat haar te doen stond na de theepauze. Het team van hoofdtrainer Erwin {image[291406][right-half][]}Koeman kwam getergd uit de kleedkamers en wilde zo snel mogelijk de gelijkmaker maken. Desondanks was het Heracles dat het duel op slot gooide. Simon Cziommer wilde op doel schieten, maar zijn schot mislukte compleet. Daardoor belandde de bal in de voeten van Uth. De Duitse spits van Heracles bleef rustig en schoof de 1-3 tegen de touwen.

Na de tweede goal van Uth slaagde Heracles er nog nauwelijks in om van eigen speelhelft af te komen. De thuisploeg zocht nadrukkelijk naar de aansluitingstreffer, waar onder anderen Robert Braber een goede kans voor kreeg. Toch was het weer Heracles dat een doelpunt maakte. Uth toonde zich scherp bij een rebound en bepaalde met een hattrick de eindstand op 1-4. RKC zit nu nog verder in de degradatieproblemen, terwijl Heracles aansluiting krijgt met het linkerrijtje.