Strootman leider met Roma na blamage Napoli

25 september 2013, 22:49   Bijgewerkt: 26 september 2013, 01:15

AS Roma is na vijf speeldagen de enige club die nog zonder puntenverlies is in de Serie A. Met Kevin Strootman in de basis wonnen de Romeinen woensdag met 0-2 bij Sampdoria. Napoli, dat ook nog de maximale score had, blameerde zich voor eigen publiek tegen het gepromoveerde US Sassuolo Calcio: 1-1.

Het duurde wel even voordat Roma de punten naar zich toetrok in Genua. Mehdi Benatia opende pas in de 65ste minuut de score na een solo. Hij troefde drie man af. De laatste Sampdoria-verdediger werkte hem daarbij tegen de grond, maar in plaats van voor de strafschop te gaan, schoof Benatia binnen. Gervinho schoot Roma vlak voor tijd, met een diagonaal schot, in veilige haven (0-2).

Napoli-coach Rafa Benitez spaarde voor het thuisduel met Sassuolo enkele basiskrachten, onder wie José María Callejón en Lorenzo Insigne. Daardoor stond Dries Mertens (ex-PSV) aan de aftrap bij de Partenopei. De beslissing van Benitez viel te begrijpen, aangezien het arme Sassuolo zondag nog werd vernederd door Internazionale (0-7). Een B-elftal moest dus kunnen, dacht de Spanjaard, helemaal omdat zijn club ook nog belangrijke Champions League-duels wacht.

Napoli leek ook een makkelijke avond tegemoet te gaan. Blerim Dzemaili zorgde in de vijftiende minuut voor de 1-0, met een laag schot van buiten het penaltygebied. Vijf minuten later herstelde Sassuolo echter de balans. Simone Zaza verraste Napoli-keeper Reina met een schot vanuit een vrijwel onmogelijke hoek. Napoli trachtte daarna nog wel het eerste puntenverlies te voorkomen, maar slaagde daar niet in.

AS Roma gaat met de volle vijftien punten uit vijf duels aan kop in de Serie A. Napoli en Juventus staan gedeeld tweede met dertien punten. Juve boekte een moeizame 1-2 zege in de uitwedstrijd bij Chievo Verona. Cyril Théréau bezorgde Chievo een 1-0 voorsprong bij rust, maar deze wisten de vliegende ezels niet vast te houden. Fabio Quagliarella en Alessandro Bernardini scoorden voor de gasten uit Turijn. De laatste werkte een voorzet van Paul Pogba in eigen doel. Kort daarvoor dacht Chievo op 2-1 te komen, maar een goal van Alberto Paloschi werd afgekeurd wegens buitenspel.

Internazionale en Fiorentina kunnen donderdag op gelijke hoogte komen met Napoli en Juventus. Die ploegen staan dan tegenover elkaar in Milaan. Ondertussen blijft het geplaagde AC Milan verder kwakkelen. I Rossoneri kampen al met een waslijst aan blessures en daar kwam onlangs de schorsing van Mario Balotelli bij. De aanvaller ging na het verloren duel met Napoli (1-2) uit zijn dak tegen de scheidsrechter.

Balotelli deed dus niet mee in het uitduel bij Bologna. Nigel de Jong stond wel in de basis bij Milan, Urby Emanuelson viel in. Zij konden de club uit de modestad niet voor een nieuwe teleurstelling behoeden: 3-3. Toch mag Milan anderzijds blij zijn met de remise, aangezien het tot de 88ste minuut met 3-1 achterstond. Robinho en nota bene rechtsback Ignazio Abate sloegen in de slotfase toe. Anderhalve week geleden pareerde Milan bij Torino in de eindfase al een 2-0 achterstand tot 2-2. Met vijf punten uit vijf wedstrijden zijn i Rossoneri tot dusver een middenmoter in de Serie A.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen