Manchester United verpest rentree Suarez

25 september 2013, 22:35

Liverpool heeft de rentree van Luis Suarez niet kunnen opluisteren met een overwinning. The Reds verloren woensdag op Old Trafford de kraker bij Manchester United in de derde ronde van de League Cup met 1-0.

De kraker stond vooral in het teken van de comeback van Luis Suarez. De Uruguayaanse aanvaller speelde dit seizoen nog geen minuut wegens zijn schorsing voor het bijten van Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic. De oud-Ajacied begon meteen in de basis bij The Reds. Bij Manchester United deed Robin van Persie, net als afgelopen zondag tegen stadsrivaal Manchester City (4-1 verlies), niet mee door een blessure. Alexander Büttner startte wel weer eens bij The Red Devils.

De Nederlandse verdediger zag zijn ploeg in de openingsfase het betere van het spel hebben, maar al snel kwam Liverpool beter in de wedstrijd. De eerste helft ging gelijk op, maar echt grote kansen kregen beide ploegen niet.

Kort na de doelwissel was het wel raak. Javier Hernandez promoveerde een hoekschop tot treffer. Ook daarna gaven beide teams elkaar weinig ruimte. Wel was Shinji Kagawa dicht bij de 2-0, maar het afstandsschot van de Japanner belandde tegen de lat. Een vrije trap van Suarez was aan de andere kant hetzelfde lot beschoren, waardoor Manchester United de zege over de streep trok.