FC Groningen en Vitesse bekeren verder

25 september 2013, 18:51   Bijgewerkt: 25 september 2013, 19:05

FC Groningen en Vitesse hebben de derde ronde van de KNVB Beker bereikt. De noorderlingen wonnen woensdag met 0-2 bij zondagtopklasser AFC, terwijl de Arnhemmers afrekenden met hoofdklasser RVVH: 1-3.

Filip Kostic voor en Genero Zeefuik na de pauze maakten de doelpunten voor FC Groningen op Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam. Tom Hiariej leverde de assist bij de 0-1, Tjaronn Chery deed dat bij de tweede treffer.

Vitesse had in Ridderkerk meer moeite met RVVH. Jesse Eggers zette de amateurs in de 37ste minuut uit een vrije trap op voorsprong. Theo Janssen zorgde op slag van rust met een schitterende volley voor de gelijkmaker. In het tweede bedrijf maakten Guram Kashia en Jan-Arie van der Heijden het verschil (1-3).