Jan Vertonghen: "Het is een zwaar ritme"

25 september 2013, 16:34

Tottenham Hotspur plaatste zich dinsdagavond ten koste van Aston Villa (0-4) voor de vierde ronde van de Engelse League Cup. Voormalig Ajacied Jan Vertonghen maakte, net als zondag tegen Cardiff City, de negentig minuten vol. Naar eigen zeggen voelt hij dat een dag later goed.

"Het is ongelofelijk. Ik speelde nooit eerder twee volledige wedstrijden in drie dagen. Het was een serieuze test en nu heb ik wel zware benen", vertelde hij woensdag in gesprek met BBC. Over de gespeelde wedstrijd was de verdediger goed te spreken. "We mogen tevreden zijn. Vorig jaar vlogen we in de tweede ronde al uit de League Cup. Daarom wilden we het dit keer beter doen."

Voor de Spurs als ploeg was het bekerduel de derde wedstrijd in zes dagen. Afgelopen donderdag speelde de hoofdmacht van coach André Villas-Boas nog een Europa League-match tegen Tromso. "Het is een zwaar ritme. We kunnen iedereen goed gebruiken: vijf of zes jongens zijn geblesseerd. We hebben deze brede selectie nodig", aldus de Belgische international.

Zaterdag wacht alweer de volgende serieuze test. Op White Hart Lane ontvangt Tottenham dan Chelsea. "Vorig jaar verloren we thuis van hen omdat we met veel blessures kampten. Dit jaar moet het anders", besluit de strijdlustige Vertonghen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen