Verbeek grijpt in voor bekerduel met Sparta

24 september 2013, 16:00   Bijgewerkt: 24 september 2013, 16:18

Willie Overtoom kan in het bekerduel van AZ tegen Sparta Rotterdam woensdagavond rekenen op een basisplaats. De middenvelder geniet de voorkeur van coach Gertjan Verbeek. Viktor Elm zal door deze wijziging op de bank beginnen.

"De wijze waarop we gespeeld hebben, heeft mijn zorg en aandacht", stelde Verbeek volgens AZ.nl op de persconferentie daags voor het duel. "Sparta zal compact op de nul gaan spelen. Wij zullen dus weinig ruimte krijgen, en daar is Willie handiger in dan Viktor. Het gaat altijd om rendement; daar blijf je als trainer naar zoeken."

Verder beschikt de keuzeheer over een vrijwel fitte selectie. "Op Eli Babalj na, is iedereen inzetbaar". De aanvaller heeft last van een sporthernia en is daarom enkele weken niet inzetbaar. Dirk Marcellis en Denni Avdic trainen volledig mee, maar missen nog wedstrijdritme. "Zij hebben eerst nog een paar duels in het tweede nodig."

Verbeek hecht veel waarde aan de beker. "Ik heb voor de groep aangehaald hoe succesvol je kunt zijn in het bekertoernooi, ondanks een minder seizoen." Vorig seizoen werd AZ tiende in de competitie, maar wist zich door de bekerwinst wel te plaatsen voor Europees voetbal.

Over tegenstander Sparta: "Wij hadden geen slechte loting. Niets ten nadele van hen, maar sc Heerenveen werd bijvoorbeeld gekoppeld aan FC Twente. We zullen Sparta niet onderschatten, maar we hoeven ook niet bang te zijn. We moeten het alleen nog wel even doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen