Groningen legt RKC pas laat over de knie

21 september 2013, 21:44   Bijgewerkt: 22 september 2013, 01:04

FC Groningen heeft met duidelijke cijfers gewonnen van RKC Waalwijk. In de eigen Euroborg werd het 4-1. Maar de fans moesten opvallend lang op dit feestje wachten.

Jonas Ivens geloofde in een goed resultaat tegen zijn eigenlijke werkgever. Blijkbaar zijn ploeggenoten ook, want RKC begon aardig. Dankzij het harde werken van Aurélien Joachim wist Rémy Amieux bijvoorbeeld spijkerhard de paal te raken. Ook werd er nauwelijks een kans weggegeven aan Groningen. De daaropvolgende ommekeer verwachtte niemand.

Pas na een uur voetbal kon de ‘Trots van het Noorden’ een vuist maken. Genero Zeefuik liet de bal slim lopen, kreeg hem terug en legde uitstekend klaar voor Nick van der Velden. De middenvelder, die vorige week nog in de spits stond, joeg de bal overtuigend in de bovenhoek. Even later was het Zeefuik zelf die na een scrimmage het beslissende tikje wist te geven: 2-0.

In de extra tijd liep FC Groningen pas weg. Krisztian Adorjan gaf de genadeslag. Hij dribbelde door de RKC-verdediging heen en maakte kalm af. In de laatste minuut schoot ook Michael de Leeuw de bal nog overtuigend en laag in het net. Eindstand: 4-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen