De Jonge: "Thuisduel met PSV is de norm"

20 september 2013, 16:54

Jan de Jonge beleeft zaterdag naar eigen zeggen zijn eerste officiële derby. De trainer neemt het met Heracles Almelo thuis op tegen aartsrivaal FC Twente. De Jonge kijkt ernaar uit, maar richt zich vooral op zijn eigen ploeg.

"Wij zijn vooral druk bezig met onszelf, met de zaken die we nog kunnen verbeteren. Dat is heel belangrijk en voor ons prioriteit nummer één", zegt De Jonge op de clubwebsite. Vorige week verloor Heracles bij Cambuur. "Toen ging er een aantal dingen minder dan in de andere wedstrijden. PSV-thuis (1-1, red.) is de norm, als we daar in de buurt komen zijn we aardig op weg."

"Dat is de ene week gemakkelijker dan de andere, en er is natuurlijk met het vertrek van Lerin Duarte ook wel iets veranderd. En dus moeten we zaken gaan afstemmen. De groep is gretig, staat er goed voor en heeft veel talent. FC Twente is een goed voetballende ploeg, misschien wel een van de beste teams van de Eredivisie. Vorige week tegen PSV (2-2, red.) waren ze de betere ploeg. We zullen dus vol aan de bak moeten en onze afspraken nakomen. Dan hebben we zeker kans, anders niet."

Bij Heracles ontbreken Matthew Amoah (hamstring), Dario Vujicevic (voet), Aleksei Kangaskolkka (voet) en Christian Dorda (hamstring).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen