Jansen: "Benaderen derby als gewoon duel"

20 september 2013, 16:43

Dit is niet alleen het weekend van de topper tussen PSV en Ajax op zondag; een dag eerder staan streekgenoten Heracles Almelo en FC Twente tegenover elkaar in het Polman Stadion. Twente-coach Michel Jansen weet dat het een speciaal duel is, maar wil het ook niet overdrijven.

"Een wedstrijd in het Polman Stadion is altijd zwaar. Niet alleen voor FC Twente, PSV heeft het laatst ook gemerkt", zei Jansen op FCTwente.nl, doelend op het recente 1-1 gelijkspel van de Eindhovenaren in Almelo.

"Of wij aan onze stand verplicht zijn te winnen?", herhaalde Jansen de vraag. "Dat vind ik eigenlijk wel. We benaderen het als een gewone wedstrijd, ondanks dat het voor supporters een speciaal duel is, zijn er maar drie punten te verdienen. Heracles heeft een aantal nieuwe spelers en is nog wat zoekende. Dat kan verrassend en verfrissend werken, maar ook soms negatief doorwerken. De laatste jaren stond het redelijk vast met wie Heracles speelde, dat is nu anders."

Jansen kan niet beschikken over de geblesseerden Wout Brama en Sonny Stevens. Robbert Schilder is op de weg terug, maar zit nog niet bij de selectie. Hij doet vrijdag ritme op bij Jong FC Twente. Jansen sprak ook nog even over de Mexicaanse aanwinst Jesus Corona. "Jesus is frisser dan vorige week en we zien dat hij vooruitgang boekt. Het is niet in procenten uit te drukken hoe ver hij nu is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen