Groningen: Hiariej en debutant Ekong aan aftrap

Groningen: Hiariej en debutant Ekong aan aftrap

20 september 2013 – Tom Hiariej en William Ekong verschijnen zaterdagavond vanaf het eerste fluitsignaal op het veld voor de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen RKC Waalwijk. De twee vervangen de geblesseerde Rasmus Lindgren en geschorste Timo Letschert.

"Het voelt super dat ik zaterdag weer een keer in de basis mag starten", vertelt Hiariej op de officiële website van de club. "En ook nog op het middenveld, waar ik me het prettigst voel. Ik ben blij met het vertrouwen en wil deze kans graag pakken." Vorig seizoen hoefde Hiariej niet op speeltijd te rekenen, waarna hij in de winterstop werd uitgeleend aan FC Emmen. Deze zomer mocht hij vertrekken, maar tot een transfer kwam het niet.

Hiariej probeerde zich daarna bij de beloften te bewijzen. "Het was af en toe best lastig, maar ik heb nooit verzaakt en ben altijd in mezelf blijven geloven. Op een gegeven moment kreeg ik wel het idee dat mijn positie in de groep weer groeide. Je ziet dat er in de voetballerij altijd weer een kans komt."

Voor ploeggenoot Ekong betekent de uitverkiezing dat hij zijn officiële debuut maakt in de hoofdmacht. "Stiekem had ik verwacht al tegen Ajax te spelen, maar de trainer koos toen voor andere opties. Het is spannend, maar ik heb natuurlijk al veel in de voorbereiding meegespeeld."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 januari 2020

  2. donderdag 23 januari 2020