Sinouh vreest voor 'Fortuna-scenario' bij Sparta

20 september 2013, 08:23

Sparta moet oppassen dat het niet Fortuna Sittard achterna gaat. Dat zegt Khalid Sinouh, de ervaren doelman van de Rotterdamse club, tegen RTV Rijnmond. Fortuna was jarenlang een vaste waarde in de Eredivisie, maar slaagde er na de degradatie in 2002 niet meer in om te promoveren en scheerde de laatste jaren meer dan eens langs de financiële afgrond. Sparta probeert nu al drie jaar vergeefs te promoveren.

Sinouh benadrukt dat het voor de club enorm belangrijk is om weer terug te keren op het hoogste niveau. "Hoe langer je in de Jupiler League blijft spelen, hoe penibeler het wordt. Zowel financieel als op het gebied van spelers. Daar ben ik wel bang voor."

Dit seizoen wil het vooralsnog niet echt lukken met Sparta, want de ploeg staat momenteel op een magere achtste plaats. Het niveau van zijn ploeg en de Jupiler League valt Sinouh niet mee. "Wat me opvalt zijn de gekke dingen die af en toe gebeuren: verkeerde beslissingen die spelers maken, hoe het tactisch staat. Dat heeft me wel verbaasd. Vooral aan het einde van wedstrijden zie je dat het op en neer gaat en dat iedereen als een kip zonder kop achter die bal aanrent en die bal in het doel wil hebben. Zonder enig overleg", aldus de oud-keeper van PSV, AZ en HSV.

Fortuna Sittard en Sparta staan vanavond in Limburg tegenover elkaar. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams is één punt, in het voordeel van de Rotterdammers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen