Higginbotham beschikbaar voor Gibraltar

19 september 2013, 14:23   Bijgewerkt: 19 september 2013, 16:29

Chester FC-verdediger Danny Higginbotham heeft zichzelf beschikbaar gesteld om voor het nationale elftal van Gibraltar te spelen. Hij speelde meer dan honderd wedstrijden in de Engelse Premier League, maar kwam nooit uit voor een nationaal elftal. Daar komt nu verandering in, ware het niet dat het gaat om Gibraltar, in plaats van Engeland.

De 34-jarige speler kan uitkomen voor Gibraltar, omdat zijn oma daar oorspronkelijk vandaan komt. Op zijn officiële Twitter-account bevestigt hij het plan. "Ik heb ermee ingestemd om Gibraltar te vertegenwoordigen. Ik kijk uit naar het avontuur." Higginbotham kwam uit voor onder andere Derby County, Southampton, Stoke City en is tegenwoordig actief bij Chester, dat speelt op het vijfde niveau in Engeland. Chester wist de afgelopen drie jaar wel steeds te promoveren.

Gibraltar is een Brits overzees gebied, gelegen ten zuiden van Spanje. In december 2006 werd het toegelaten als voorlopig lid van de UEFA, maar in 2007 werd dat weer afgewezen. In mei van dit jaar werd Gibraltar alsnog toegelaten tot de UEFA. Het nationale elftal zal zijn opwachting maken in de kwalificaties voor het EK van 2016 in Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen