'Segunda Division van hoger niveau dan Eredivisie'

'Segunda Division van hoger niveau dan Eredivisie'

18 september 2013 – Van de Eredivisie naar de Spaanse Segunda Division lijkt een stap achteruit, maar volgens Jens Janse is dat het absoluut niet. De verdediger trok afgelopen zomer transfervrij van NAC Breda naar Cordoba CF en heeft het er prima naar zijn zin.

In gesprek met VI vertelt Janse over het verschil. "Het gemiddelde niveau ligt veel hoger dan in de Eredivisie, daar schrok ik zelfs van. Cordoba speelt 42 competitiewedstrijden tegen mooie en grote tegenstanders als Deportivo la Coruña, Real Mallorca en Real Zaragoza. Dit seizoen ga ik ongelofelijk veel leren. Veel middenvelders hier zouden makkelijk meekunnen in de Nederlandse top."

Hij ziet zijn eigen rol bij de Spaanse tweededivisionist als bijzonder. Doorgaans treedt de club aan met een volledig Spaans elftal, maar rechtsachter staat hij daar, als enige buitenlander. "Dat ik de enige niet-Spanjaard in het basisteam van Cordoba ben, is hier verder geen issue. Waarschijnlijk een teken dat ik volledig geaccepteerd ben..", besluit hij.

gerelateerd