Anderlecht-directeur: "Demy moet in spiegel kijken"

18 september 2013, 12:43

Demy de Zeeuw heeft zich met zijn kritiek op de tactiek van coach John van den Brom niet populair gemaakt bij Anderlecht. Niet alleen Van den Brom zelf, maar ook directeur Herman van Holsbeeck is niet blij met de uitlatingen van de Nederlander.

Tegen Benfica (2-0) werd De Zeeuw na 45 minuten gewisseld. Na rust, in een ander systeem, kwam Anderlecht wat beter in de wedstrijd. "Als je bij de rust gewisseld wordt en er wordt voor een andere tactiek gekozen, dan weet je dat je het in de eerste helft fout hebt aangepakt. We stonden gewoon niet goed. Onze tactiek was verkeerd. Het is klote dat ik daar weer het slachtoffer van ben", mopperde hij tegen Sporza. "Ik moest de hele tijd van buiten weer naar binnen lopen om iemand anders zijn man op te pakken. We stonden gewoon verkeerd en dan lijkt het alsof je er niks van kunt."

Directeur Herman van Holsbeeck vindt dat De Zeeuw niet naar de tactiek, maar naar zichzelf moet kijken. "We zijn natuurlijk teleurgesteld over het resultaat, maar als je al na vier minuten een doelpunt slikt, zal het altijd moeilijk worden. Ongeacht welke tactiek je dan ook gebruik. We nemen John niets kwalijk. Demy moet geen kritiek leveren op zijn coach. Ik ben er ook zeker van dat Van den Brom De Zeeuw op zijn plaats zal zetten. Hij moet eens goed nadenken, voor de spiegel gaan staan en zich vragen stellen over zijn eigen prestatie", aldus de beleidsmaker in Het Nieuwsblad.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen