De Zeeuw baalt van 'verkeerde tactiek' Anderlecht

18 september 2013, 08:02

Demy de Zeeuw baalde na afloop van de Champions League-wedstrijd tegen Benfica (2-0) als een stekker. De Nederlandse middenvelder begon in de basis, maar werd na 45 minuten gewisseld omdat coach John van den Brom het systeem omgooide.

"Als je bij de rust gewisseld wordt en er wordt voor een andere tactiek gekozen, dan weet je dat je het in de eerste helft fout hebt aangepakt. We stonden gewoon niet goed. Onze tactiek was verkeerd. Het is klote dat ik daar weer het slachtoffer van ben", bromt De Zeeuw tegen Sporza. De Nederlander vindt dat hem zelf weinig blaam treft. "Ik moest de hele tijd van buiten weer naar binnen lopen om iemand anders zijn man op te pakken. We stonden gewoon verkeerd en dan lijkt het alsof je er niks van kunt."

Volgens De Zeeuw klopte er in de eerste helft tactisch weinig van bij Anderlecht. "Voor de rust stond iedereen in het centrum en waren er geen flankspelers. Alles moest van de backs komen. Als je er zo aan begint... Het was niet de tactiek die ik voor ogen had. Op dit niveau is tactiek van cruciaal belang. Dat heeft vanavond de doorslag gegeven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen