Vijf Nederlanders aan aftrap, Bale reserve

17 september 2013, 20:04

De Champions League gaat vanavond van start met vijf Nederlanders aan de aftrap. Robin van Persie, Wesley Sneijder, Demy de Zeeuw, Gregory van der Wiel en Arjen Robben zijn de landgenoten met een basisplaats.

Van Persie speelt met Manchester United thuis tegen Bayer Leverkusen. Coach David Moyes heeft Alexander Büttner niet in de selectie opgenomen. Van der Wiel treedt in Griekenland met Paris Saint Germain aan tegen Olympiakos, terwijl Robben het met titelhouder Bayern München opneemt tegen CSKA Moskou.

De Zeeuw heeft bij Anderlecht een basisplaats gekregen van trainer John van den Brom voor het uitduel met Benfica, waar Ola John op de bank zit. Aan de kant van de Belgen is Bram Nuytinck eveneens reserve.

Bij Galatasaray - Real Madrid, een herhaling van één van de kwartfinales van het afgelopen seizoen, is Sneijder één van de starters bij de Turken. Nordin Amrabat zit in de dug-out bij Galatasaray. Bij Real geldt hetzelfde voor topaankoop Gareth Bale. Verder staat Iker Casillas onder de lat bij de Koninklijke. Coach Carlo Ancelotti geeft in de competitie Diego López de voorkeur boven Casillas.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen