Bakkal: "Ontzettend fijn om terug te zijn"

16 september 2013, 16:02   Bijgewerkt: 16 september 2013, 16:39

De komst van Otman Bakkal naar Feyenoord is rond. De middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen, tot de zomer van 2014. "Voor mij is het nu vooral belangrijk dat ik weer veel aan spelen toe kom bij een club waar ik me goed voel", laat de 28-jarige middenvelder weten op de clubsite.

Bakkal speelde in het seizoen 2011/2012 ook al voor Feyenoord, dat hem toen huurde van PSV. Het afgelopen jaar stond de aanvallende middenvelder onder contract bij Dinamo Moskou, maar zijn contract bij de Russische club werd onlangs ontbonden.

Dat Bakkal nu weer Feyenoorder is, komt volgens technisch directeur Martin van Geel vooral omdat de middenvelder bereid was om financieel flink in te leveren. "Otman heeft in Rotterdam in het seizoen 2011-2012 met Feyenoord een geweldig jaar beleefd. Hij wil die draad weer oppakken en kijkt dus even net wat minder naar het financiële plaatje. Dat waarderen we en daar zijn we blij om. Want ik zeg heel eerlijk: anders was het nooit gelukt om Otman terug naar De Kuip te halen", zegt hij.

Bakkal erkent dat hij niet voor het geld, maar voor het voetbal gekozen heeft. "Een club kan met meer dan alleen geld laten blijken dat ze je er graag bij willen hebben. Voor mij is het belangrijk dat ik weer veel aan spelen toe kom bij een club waar ik me goed voel. Het is ontzettend fijn om terug te zijn bij de club waar ik twee jaar terug een geweldig seizoen heb gedraaid. Feyenoord heeft net als toen een prima elftal dus ik heb er alle vertrouwen in dat we er weer een fantastisch jaar van kunnen maken."

In het seizoen 2011/2012 maakte Bakkal negen doelpunten voor Feyenoord. Mede dankzij hem eindigde de ploeg uit Rotterdam toen als tweede in de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen