Van Hanegem vond Pellè 'poffertje zonder suiker'

16 september 2013, 09:42

Willem van Hanegem snapt niets van Feyenoord. De voormalig middenvelder heeft geen verklaring voor het slappe spel van de Rotterdammers dit seizoen, zegt hij in AD Sportwereld. "Ik snap niet waarom de selectie van Feyenoord, die twee jaar achter elkaar kampioen had kunnen worden, die dit jaar ook nog steeds kampioen kan worden, zó slap en ongeïnspireerd voetbalt", stelt de Kromme in zijn column.

Tegen hekkensluiter NEC (3-3) was het spel van Feyenoord weer drie keer niets, vindt Van Hanegem. "Vooral in de defensie. Bij het tweede tegendoelpunt van Feyenoord draait Martins Indi zich vlak bij de goal om omdat hij bang is dat de bal in zijn buik komt. Bij de eerste tegentreffer gaat De Vrij de lucht in, valt, blijft net iets te lang op zijn kont zitten en ziet dat er daarom gescoord wordt. Ik wil het niet steeds over, bijvoorbeeld, een jongen als De Vrij hebben, maar het niveau dat hij en zijn collega's achterin halen is gewoon schandalig laag momenteel. Hoe kan dat? Ze speelden zich het Nederlands elftal in. Wat is er aan de hand?", vraagt hij zich hardop af.

Van Hanegem benadrukt echter dat het niet alleen achterin mis gaat bij Feyenoord. "Ook aanvallend is het niks meer. Graziano Pellè is een mooie jongen en zijn haar zit geweldig, maar hij had in Nijmegen de uitstraling van een poffertje zonder suiker. Hij is bij lange na niet meer zo alert als vorig seizoen. Hij scoort af en toe, dat wel, ja, maar mag het? In Nederland. Waar verdedigers niet meer leren om naast opbouwen ook nog eens met hun hele ziel en zaligheid tegendoelpunten te voorkomen."

"Ik geef toe dat het allemaal wat populair klinkt, maar het is de waarheid. We leiden onze spelers, met name verdedigers, verkeerd op. Het ziet er op het eerste gezicht allemaal leuk uit, maar we komen tekort. We zijn niet goed genoeg meer en we nemen, ik heb het over de trainers, te snel genoegen met middelmaat. Dat mag niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen