Cambuur wint thuis van Heracles

14 september 2013, 22:04

In een saaie wedstrijd heeft Cambuur een 2-0 overwinning behaald op Heracles Almelo. De ploeg uit Leeuwarden blijft daarmee ongeslagen in eigen huis en wist vertrouwen te tanken voor de komende ontmoeting met Go Ahead Eagles.

Heracles, dat Duarte naar Ajax zag vertrekken, was in de eerste helft de onderliggende partij. Het team ging wel prima van start: na een halve minuut kopte Brian Linssen een voorzet van Charles Rosheuvel maar net naast.

Na een paar minuten zakten de Almeloërs in. Cambuur was veel aan de bal, en wist via lange ballen naar buitenspelers Jody Lukoki en Oliver Feldballe prima voorzetten af te leveren. Remco Pasveer wist echter alle ballen op te vangen en de sluitpost kende dan ook een prima avond. Beide partijen maakten te veel fouten om de tegenstander echt onder druk te zetten. Veel ballen werden ogenschijnlijk simpel ingeleverd en voor beide doelen was er weinig gevaar.

Na een half uur was het wel even gevaarlijk. Na een mislukte corner van Cambuur {image[291155][right-half][]}ontstond er een snelle counter van Heracles. Hierbij maakte Erik Bakker een charge van achteren op Rosheuvel, maar de Heraclied kon omgeremd verder. Hij wist Bruns te bereiken, die maar net voorlangs schoot. Niet veel later ontsnapte Michiel Hemmen aan de buitenspelval en de verdediging van Heracles. Hij stond oog in oog met doelman Pasveer, die het schot wist te blokkeren: tot dusver het gevaarlijkste moment van de wedstrijd.

Aan de succesvolle reddingen van Pasveer kwam in de 42e minuut toch plotseling een einde. Na een voorzet van Feldballe kopte Hemmen de bal over de lijn: 1-0.

Trainer Jan de Jonge ondernam in de rust actie, en wisselde de weinig imponerende Oussama Tannane voor Heerenveen-huurling Mark Uth. Het effect leek zichtbaar, want Heracles wist toch wat kansjes te creëren. Vooral wat betreft balbezit ging het de Almeloërs een stuk beter af. Gevaarlijk werd het echter niet.

Uit het niets ontstond er bijna de 2-0 voor Cambuur. Invaller Kevin Brands, in het veld gekomen voor Feldballe, speelde Mike Te Wierik uit, keek, wachtte en schoot op de paal. Cambuur wist de zege niet veilig te stellen, maar verdiende dat op basis van het vertoonde spel ook niet.

Toch viel de 2-0 nog. In de 88ste minuut bracht Marcel Ritzmaier de bal met zich mee, links van het doel van Pasveer. Verdediger Jason Davidson probeerde de bal nog weg te werken, maar via hem werd de bal van richting veranderd. De verder prima keepende sluitpost kon niets meer doen, waardoor Cambuur haar tweede overwinning van het seizoen wist te behalen.