Kaapverdië gaat in beroep tegen FIFA-sanctie

Kaapverdië gaat in beroep tegen FIFA-sanctie

13 september 2013 – De voetbalbond van de Kaapverdische Eilanden vecht zijn uitsluiting van deelname aan de Afrikaanse play-offs, die recht kunnen geven op WK-deelname, aan. Het land eindigde deze week als tweede in haar poule, nadat de FIFA een schriftelijke 3-0 overwinning aan directe concurrent Tunesië toewees, omwille van het opstellen van de geschorste Kaapverdiër Fernando Varela in een onderling duel.

Kaapverdië won de wedstrijd tegen Tunesië in eerste instantie met 0-2, waardoor het land zich plaatste voor de play-offs waarmee deelname op het WK van 2014 in Brazilië verzekerd kan worden. Nu heeft Tunesië de eerste plek ingenomen, waardoor de Tunesiërs doorgaan naar de Afrikaanse finaleronde.

De nationale voetbalbond van Kaapverdië laat het er niet zomaar bij zitten. "De bond heeft aan de spelers laten weten dat ze een beroepszaak starten", vertelt international Toni Varela tegen Voetbal International. De ex-speler van RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam rekent erop dat de zaak snel zal dienen, 'want de eerste wedstrijden in de finaleronde zijn al over vier weken'.

De loting voor de finaleronde vindt aanstaande maandag plaats. De eerste duels worden tussen 11 en 15 oktober gespeeld, de returns staan tussen 15 en 19 november op de agenda.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 juli 2019

  2. vrijdag 19 juli 2019

  3. donderdag 18 juli 2019