Eekman krijgt alsnog contract bij Excelsior

12 september 2013, 17:03

Tim Eekman heeft donderdag alsnog een nieuw, eenjarig contract getekend bij Excelsior. De 22-jarige verdediger voetbalt al zijn hele carrière voor de Rotterdamse  Jupiler League-club, maar kreeg er deze zomer geen nieuwe verbintenis. Wel mocht hij op amateurbasis op Woudestein blijven. Dit seizoen kwam hij tot dusver in alle wedstrijden in actie en mede daarom kreeg hij toch een nieuw contract.

"Aanvankelijk trainde ik alleen mee om mijn conditie op peil te houden, omdat mijn contract niet verlengd was. Uiteindelijk ging ik ook wedstrijden spelen, maar mijn situatie veranderde niet. De prioriteiten lagen ergens anders, daar was de club ook eerlijk in", zegt Eekman op de Excelsior-website. "Aan de andere kant waren er ook geen andere clubs voor mij en terug naar de amateurs wilde ik niet. Als je die stap eenmaal hebt gemaakt, is het lastig om nog terug te komen in het betaalde voetbal."

Eekman hield al rekening met een maatschappelijke loopbaan. "Ik heb er jaren naartoe gewerkt om profvoetballer te worden", gaat de Ridderkerker verder. "Ik wilde niet opgeven en daarom ben ik opgelucht dat ik voorlopig een contract voor een jaar heb. Ik kan nu weer alles op het voetballen richten en daar heb ik erg veel zin in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen