Uruguay behaalt essentiële zege tegen Colombia

11 september 2013, 08:27

In de strijd om kwalificatie voor het WK in Brazilië heeft het Uruguayaanse nationale elftal in de nacht van dinsdag op woensdag zeer goede zaken gedaan, door in eigen land met 2-0 te winnen van Colombia. De Colombianen stonden voorafgaand aan het duel met Uruguay op een gedeelde eerste plek, maar zagen dat Argentinië als enige koploper overbleef na de veertiende wedstrijd in de kwalificatiereeks.

De overwinning van Uruguay was zwaarbevochten en allesbehalve makkelijk. Uruguay had dan ook een kleine tachtig minuten nodig om de score te openen. Edinson Cavani, de aanvaller van Paris Saint-Germain, tekende voor de openingstreffer. Colombia probeerde hierna op zoek te gaan naar de aansluiting, maar zag dat Cristian Stuani een paar minuten na de treffer van Cavani de marge wist te verdubbelden voor Uruguay.

De zege zorgt ervoor dat de Uruguayanen nog steeds kans maken op kwalificatie voor het WK. La Celeste bezet nu een gedeelde vierde plaats in de groep. De eerste vier ploegen zullen zich rechtstreeks plaatsen voor het WK in Brazilië, terwijl de vijfde plaats nog kans maakt om zich via een playoff-duel met een Aziatisch land te plaatsen voor het eindtoernooi.

Uruguay staat drie punten voor op Venezuela, dat met 3-2 wist te winnen van Peru. Nadat het met 0-1 achterkwam, wist het naar een 3-1 stand uit te lopen. De Peruvianen scoorden in de slotfase nog wel de 3-2, maar gingen met nul punten naar huis.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen