Groep B: Italië naar WK, Denemarken houdt hoop

10 september 2013, 22:17   Bijgewerkt: 11 september 2013, 00:09

Italië heeft zich dinsdag in navolging van het Nederlands elftal voor het WK van volgend jaar in Brazilië geplaatst door een zege op Tsjechië. Achter de ongenaakbare Italianen moeten Denemarken en Bulgarije uitmaken wie van de twee zich plaatst voor de play-offs. De Scandinaviërs wonnen uit bij Armenië, terwijl Bulgarije een bescheiden zege boekte op voetbaldwerg Malta.

Italië - Tsjechië (2-1)

Tsjechië kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Libor Kozak, maar na rust stelde Italië orde op zaken via Giorgio Chiellini en Mario Balotelli.

Balotelli benutte tien minuten na rust een strafschop. Van de 20 strafschoppen die de 23-jarige spits van AC Milan nam voor Italië en zijn clubs, miste hij er niet één. In de slotfase werd de Tsjech Daniel Kolar met twee keer geel uit het veld gestuurd.

Armenië - Denemarken (0-1)

De ploeg van bondscoach Morten Olsen had het dinsdag niet eenvoudig tegen Armenië, maar keerde uiteindelijk toch met de zege huiswaarts.

Aanvoerder Daniel Agger bezorgde Denemarken de belangrijke drie punten. De Liverpool-verdediger benutte een strafschop die werd versierd door invaller Viktor Fischer van Ajax. Andreas Bjelland (FC Twente) en Nicolai Boilesen (Ajax) stonden aan de aftrap bij de Scandinaviërs.

Malta - Bulgarije (1-2)

Door doelpunten van Radoslav Dimitrov en Emi Gargorov leken de Bulgaren een eenvoudige avond te krijgen in Ta'Qali, maar Malta bracht de spanning in de slotfase terug via Edward Herrera. Doelman Nikolai Michailov (ex-Twente) hield zijn doel daarna echter schoon.

Italië gaat in Groep B aan de leiding met 20 uit acht. Bulgarije (13 uit acht) en Denemarken (12 uit acht) volgen op respectabele afstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen