Ferdinand vreest voor toekomst Engels voetbal

8 september 2013, 11:24

Rio Ferdinand is van mening dat de Engelse Premier League-clubs meer aandacht moeten besteden aan de jeugdopleiding in plaats van vooral spelers te kopen. Anders zou dat wel eens ten koste kunnen gaan van de nationale ploeg, zo vreest de verdediger van Manchester United.

"Doordat er zo weinig Engelse spelers actief zijn in de Premier League gaat het nationale team achteruit", zegt Ferdinand in gesprek met The Daily Mail. "Kijk maar naar de competitiewedstrijd tussen Manchester City en Newcastle United van een aantal weken geleden. Slechts drie van de 22 basisspelers kwamen destijds uit Engeland. Dat is een schande. Elke club zou verplicht minimaal een bepaald aantal spelers uit eigen land in de selectie moeten hebben."

"Bijvoorbeeld, neem Turkije. In dat land mogen niet meer dan tien buitenlanders deel uitmaken van de A-selectie. Tot de 18-koppige wedstrijdselectie mogen slechts zes niet-Turken behoren. Helaas is dat volgens de Europese wet niet mogelijk voor ons", vervolgt Ferdinand, doelend op de regel van vrij verkeer van goederen en diensten binnen de EU. "Maar als je de toekomst van het Engelse voetbal wil beschermen, zullen er toch dergelijke maatregelen genomen moeten worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen