Toni Varela verrast Tunesië met Kaapverdië

8 september 2013, 09:44

Het zijn mooie tijden voor Kaapverdië. De bescheiden voetbalnatie bereikte eerder dit jaar als debutant al de kwartfinale van de Afrika Cup en is nu nog maar één ronde verwijderd van deelname aan het WK in Brazilië, volgend jaar zomer. Het land plaatste zich zaterdag voor de play-offs met een zege in en op Tunesië: 0-2.

Platini en Heldon maakten al voor de pauze het verschil. Door de overwinning, in de laatste speelronde, neemt Kaapverdië de eerste plaats in de poule over van Tunesië. Alleen de tien groepswinnaars komen in aanmerking voor WK-kwalificatie. Zij spelen later dit jaar in de play-offs om vijf startbewijzen voor het mondiale evenement.

Kaapverdië, een land met ongeveer 500.000 inwoners, heeft vooral spelers die in de Portugese competitie actief zijn in de selectie. Maar met Toni Varela en Garry Mendes Rodrigues herbergt de ploeg ook twee spelers met ervaring in Nederland. Varela kwam enige tijd uit voor RKC en Sparta, maar verliet het Kasteel deze zomer en zit momenteel zonder club. Mendes Rodrigues werd geboren in Rotterdam, maar speelt tegenwoordig bij Levski Sofia. De Bulgaren namen hem in januari over van FC Dordrecht. Tegen Tunesië viel Varela in, Mendes Rodrigues bleef op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen