Costa Rica neemt eerste plaats over na winst op VS

7 september 2013, 09:39   Bijgewerkt: 7 september 2013, 11:09

In de nacht van vrijdag op zaterdag stond speelden de nummer één en twee van de WK-kwalificatiereeks voor landen uit Noord- en Midden-Amerika op het programma. Costa Rica trad in eigen land aan tegen de Verenigde Staten en wist deze wedstrijd met 3-1 te winnen.

Jhonny Acosta opende namens Costa Rica de score. Celso Borges was er verantwoordelijk voor dat Costa Rica na tien minuten al met 2-0 aan de leiding stond. Nadat Clint Dempsey namens de VS wat terug deed, door een strafschop te verzilveren, tekende aanvaller Joel Campbell voor de 3-1 in het voordeel van de Costa Ricanen en zodoende kwam er voor de Amerikanen een einde aan een lange reeks aan overwinningen.

Door de overwinning van de Costa Ricanen staan Los Ticos nu bovenaan in de kwalificatiegroep. De Verenigde Staten volgen op één punt. Mexico staat vierde, nadat het erg slechte zaken deed tegen Honduras. De Mexicanen verloren in eigen huis met 1-2, waardoor Honduras ze wist te passeren in de stand. Panama en Jamaica, de twee onderste landen op de ranglijst, kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel in een onderling duel.

Aanstaande dinsdag ontvangt de VS-selectie van bondscoach Jürgen Klinsmann Mexico. Een belangrijk duel in de strijd om kwalificatie voor het WK in Brazilië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen