Groep A: België op drempel van WK-deelname

6 september 2013, 23:25   Bijgewerkt: 7 september 2013, 01:54

België kan deelname aan het WK, volgend jaar zomer in Brazilië, bijna niet meer ontgaan. De Rode Duivels wonnen vrijdag met 0-2 bij Schotland en hoorden daarna dat concurrent Kroatië met 1-1 had gelijkgespeeld in de derby tegen Servië.

België heeft daardoor, met nog twee duels te gaan, vijf punten voorsprong op de Kroaten. Ze kunnen volgende maand, uitgerekend in Kroatië, zich plaatsen voor het WK. Dat zou voor het eerst sinds 2002 zijn. Destijds haalde België de laatste zestien. Steven Defour en Kevin Mirallas namen de goals voor hun rekening in Schotland. PSV'er Zakaria Bakkali deed vanwege een liesblessure niet mee bij de Belgen.

Mario Mandzukic zette Kroatië in Servië nog wel op voorsprong, maar het thuisland kwam via Aleksandar Mitrovic langszij. Beide teams eindigden het altijd beladen duel met tien man. Ex-Vitessenaar Nemanja Matic kreeg een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart bij Servië. Kort daarna kon ook de Kroaat Josip Simunic gaan douchen.

België gaat met 22 punten uit acht duels aan de leiding in groep A, Kroatië heeft er zeventien. Die twee landen bepalen wie rechtstreeks naar het WK mag en wie - mits bij de acht beste nummers twee - in de play-offs een herkansing krijgt.

Servië, Macedonië, Wales en Schotland zijn ook in theorie al uitgeschakeld. Wales ging eerder op de dag onderuit bij Macedonië (2-1). Gareth Bale, na zijn transfer van honderd miljoen euro van Tottenham Hotspur naar Real Madrid afgelopen weekend de duurste voetballer ooit, bleef opvallend genoeg op de bank bij de Welshmen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen