Jong Oranje boekt ruime overwinning op Schotten

5 september 2013, 20:23

Jong Oranje heeft donderdagavond haar eerste EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. In het Goffertstadion in Nijmegen won de ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg met 4-0 van Jong Schotland. Na een mindere eerste helft was Jong Oranje in de tweede helft flink op schot, waardoor de score aardig wist op te lopen in het voordeel van de Nederlanders.

Jong Oranje wist op voorhand dat het met een overwinning gelijk zou komen met Slowakije en Schotland, die beiden reeds van Luxemburg wisten te winnen. Luxemburg ging vandaag met 0-3 onderuit tegen Georgië, wat na de overwinning van Jong Oranje inhoudt dat er vier ploegen zijn die tot dusver drie punten hebben verzameld. Schotland had daar overigens een extra wedstrijd voor nodig.

Jong Oranje begon het duel met twee debutanten in de basis. FC Twente-spelers Dico Koppers en Kyle Ebecilio mochten voor het eerst hun opwachting maken. De wedstrijd moest even op gang komen. Nederland had meer balbezit, maar dat leidde nog niet tot veel gevaar. Het zag op den duur Ruben Ligeon naar binnen dribbelen en schieten en Quincy Promes een poging ondernemen, maar beide keren kon de Schotse Sluitpost redding brengen. Schotland was een aantal keren gevaarlijker in de eerste helft, waardoor Jong Oranje zijn handen mocht dichtknijpen met een 0-0 ruststand.

Nederland kwam aardig uit de startblokken in de tweede helft, hetgeen resulteerde in een doelpunt van Feyenoorder Tony Vilhena, in de 52e minuut. Na gerommel in de zestien meter van de Schotten kreeg Vilhena de bal gelukkig mee, waarna hij de bal over de doelman tikte. Schotland was vervolgens twee keer dicht bij de gelijkmaker, met onder meer een kopbal op de paal. Maar waar de Schotten geen raad wisten met de mogelijkheden, maakte Luc Castaignos namens Nederland wel een doelpunt: 2-0.

Met een 2-0 tussenstand voetbalde Jong Oranje duidelijk met een fijner gevoel. De Nederlandse talenten kregen de smaak te pakken, wat onderstreept werd door de 3-0 van Mike van der Hoorn. De Ajax-verdediger kopte een hoekschop van Memphis Depay binnen. Jesper Drost maakte het nog erger voor de Schotten, door voor de 4-0 te zorgen. Een goede actie van Castaignos werd afgemaakt door de aanvallende middenvelder van PEC Zwolle.

Bij de marge van vier zou het ook blijven en zodoende weet Jong Oranje de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK te winnen, door van Schotland te winnen met 4-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen