Atromitos dacht aan opzet bij brand in AZ-stadion

3 september 2013, 22:57

De brand in het AFAS Stadion afgelopen donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Atromitos FC heeft AZ een schadepost van enkele tonnen opgeleverd.

Na 59 minuten moest de wedstrijd gestaakt worden nadat er kortsluiting was ontstaan in een elektriciteitscentrale op de vierde verdieping. Als gevolg daarvan viel het licht uit in Alkmaar. De Griekse tegenstander dacht aan competitievervalsing, maar volgens de UEFA trof AZ geen blaam.

"De Grieken deden wel even heel opgewonden. Ze dachten dat er opzet in het spel was. Alsof je dit zelf bedenkt... We hebben vijf minuten overlegd met de brandweer en de burgemeester en drie minuten met de UEFA. Daarna trad het ontruimingsplan in werking. Dat moet officieel binnen vijf minuten gebeuren, maar alles lukte in drie minuten. De UEFA heeft alles gezien en alles is redelijk rustig verlopen", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands tegenover VI.

Een dag later speelden beide teams het duel uit en ontsnapte AZ ternauwernood aan uitschakeling. De plaatsing voor de groepsfase van de Europa League leverde de Alkmaarders in elk geval zo'n tweeënhalf miljoen euro op. "Ik ben nog nooit zo blij geweest na een nederlaag", aldus Gerbrands.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen