Van der Hoorn: "Dacht dat ik zou gaan spelen"

3 september 2013, 18:10

Mike van der Hoorn werd deze zomer door Ajax aangetrokken als vervanger van Toby Alderweireld. Toch stond afgelopen zondag tegen FC Groningen (1-1) niet de nieuweling, maar Stefano Denswil naast Niklas Moisander in het centrum van de verdediging. Een verrassing, zo bekent de 20-jarige Van der Hoorn zelf tegenover de NOS. "Ik dacht wel dat ik nu zou gaan spelen. Zo kwam het in ieder geval op me over."

De reden voor het passeren van Van der Hoorn heeft trainer Frank de Boer niet bekendgemaakt, maar de mandekker heeft zo zijn vermoedens. "Alles is hier tien keer groter en qua spel is het ook beter. Er worden hier meer eisen aan me gesteld en wat ik bij Utrecht liet zien is misschien niet meer goed genoeg. Daarom sta ik er misschien ook naast."

Van der Hoorn sprak wel al met zijn trainer over zijn situatie. "Ik houd dat gesprek liever voor mezelf. De Boer zegt dat hij wel vertrouwen in me heeft en dat ik er uiteindelijk wel kom te staan. Ik moet gewoon wedstrijden spelen, dan komt alles vanzelf."

Komende week lijkt Van der Hoorn in elk geval te kunnen rekenen op speeltijd. Hij komt dan in actie met Jong Oranje, waar hij het centrale verdedigingsduo vormt met concurrent Denswil. "Dat is topsport. Het is een goeie concurrent, maar ook een maatje van me."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen