Vitesse krijgt weinig met gelijkspel in Alkmaar

1 september 2013, 18:39   Bijgewerkt: 1 september 2013, 19:21

AZ en Vitesse hebben beide een punt overgehouden aan hun onderlinge ontmoeting. In het AFAS stadion werd het 1-1 door doelpunten van Mattias Johanson in de eerste helft voor AZ en Jonathan Reis voor Vitesse kort voor tijd.

Vitesse kreeg echter de grootste mogelijkheid tot dan toe. Esteban kon een schot van Theo Janssen niet onder controle krijgen waardoor Mike Havenaar oog in oog kwam met de doelman. Volledig vrij voor de goal kreeg de Japans-Nederlandse spits het echter voor elkaar de bal hoog over te schieten.

Na rust pakte Vitesse de draad weer op. De Arnhemse formatie probeerde vooral vanuit balbezit de wedstrijd te domineren en zo tot kansen en uiteindelijk doelpunten te komen. Havenaar kreeg daarbij een aantal halve kansjes en een grote kans met het hoofd. De gelijkmaker viel echter pas in de slotfase van de wedstrijd. Twee minuten voor tijd kwam de ingevallen Jonathan Reis goed voor zijn man en kopte een voorzet van Jonathan Reis prima binnen: 1-1. In de laatste minuten konden beide ploegen niets meer forceren en moesten zij dus genoegen nemen met een punt.