Vermeer: "Ajax moet niet in paniek raken"

Ger
1 september 2013, 16:45

Ajax lijkt dit seizoen in de Eredivisie opnieuw te worden veroordeeld tot een inhaalrace. De Amsterdamse club liet zondag voor de derde keer in vijf duels punten liggen. Zonder de verkochte sterkhouders Christian Eriksen en Toby Alderweireld eindigde het bij FC Groningen in een remise (1-1). Kenneth Vermeer spreekt van een onnodig resultaat.

"Na de eerste helft was er eigenlijk niets aan de hand. We controleerden de wedstrijd, kwamen op 0-1 en gaven vrijwel niets weg, al creëerden we zelf ook weinig kansen. Na rust hadden we onze voorsprong eigenlijk moeten verdubbelen, maar in plaats daarvan kregen we laat een doelpunt tegen", verzucht Vermeer in gesprek met FCUpdate.nl. "Ik kreeg de bal niet vast en daarna kon Género Zeefuik scoren. Dat is heel zuur."

Ajax greep in de twee eerdere uitwedstrijden van deze competitie ook al naast de winst. Bij AZ werd met 3-2 verloren, terwijl het bezoek aan Heerenveen op 3-3 werd afgesloten. "Maar we moeten niet paniek raken", aldus Vermeer. "Het is nog vroeg in het seizoen, dus we hebben volop mogelijkheden om deze schade nog te repareren. Bovendien hebben we de afgelopen jaren ook telkens een achterstand op de concurrentie weggepoetst."

De Oranje-international verwacht dat Ajax weer sterker gaat worden door Lerin Duarte, die de overstap maakt van Heracles Almelo. "Hij heeft veel creativiteit in zijn spel en kan ook een mannetje alleen voor het doel zetten. Ik ben positief over zijn komst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen